Skip to main content

StarBoard program za pametne table

Če želite uporabljati pametno tablo, v začetnem meniju izberite program StarBoard Software. Ob zagonu zgleda tako, druga slika pa prikazuje kaj pomenijo ikone v meniju:

Glavna prednost programa je, da pretvori ročno pisavo v digitalno obliko. Kot prikazano na sliki spodaj lahko napisano nato poiščete v brskalniku ali pa pretvorite znake na različne načine. Prednost je tudi to, da lahko vstavljate formule in uporabljate dodatke, ki olajšajo pisanje in risanje (npr. šestilo, kotomer, ravnilo, beležnico, snemalnik zaslona,…)

Po tabli lahko pišete s prstom ali s posebnim pisalom, ki ga dobite v računalniškem centru FGG (prednost pisala je večja natačnost in to da je raztegljivo).

Če je v programu StarBoard z rdečo napisano »StarBoard tabla ni priključena«, v orodni vrstici z desnim klikom izberite ikono  in kliknite na »Preveri povezavo«:

V primeru, da program izpiše “StarBoard tabla ni priključena” preverite USB priključek table ali pa kontaktirajte računalniški center.

Če pisalo odstopa od premikanja po tabli, je tablo potrebno kalibrirati. To lahko naredite z desnim klikom na  ikono  v orodni vrstici ali preko Meni>Nastavitve>StarBoard in izberete »Kalibracija«. Odprlo se bo okno, v katerem ponovno potrebujete klikniti na gumb Calibration, nato se bo prikazalo sivo okno, kjer s prstom ali pisalom kliknite na center prikazanih krogov.